سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مجله اینترنتی
درباره وبلاگ


اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

اول از همه باید تذکر دهیم که قارچها گیاه نیستند. آنهاحتی خویشاوند نزدیک گیاهان هم نیستند و هیچ کدام از ویژگی های گیاهان( پلاستید، فتوسنتز،دیواره سلولزی…) در قارچ ها دیده نمی شوند. بنابراین  نمی توان به هیچ وجه قارچ ها را فرمانرو گیاهان رده بندی کرد؛ بلکه قارچ ها خودشان یک فرمانرو جدا هستند.

جالب تر از همه اینکه قارچ ها خویشاوندی نزدیک تری با جانوران دارند. در واقع سلول های جانوران و قارچ ها شباهت های غیر قابل انکاری با یکدیگر دارند که نشان می دهد نخستین نیاکان جانوران( که موجوداتی تک سلولی و آبزی بودند) از پسرعموهای نزدیک نیاکان قارچ ها بوده اند. و اما تأثیر رعد و برق بر رشد قارچ ها. این موضوع هر چند یک افسانه عامیانه است و ما همیشه گفته ایم باید به  افسانه های عامیانه با نگاهی منتقدانه نگاه کنیم؛ اما احتیاط در پذیرفتن این گونه افسانه ها همیشه به معنای اشتباه بودن نیست.

روش علمی این است که چنین موضوعاتی- که پیش از بررسی می توان آنها را به مثابه یک فرضیه قلمداد کرد- با رعایت شرایط استنتاج علمی بررسی شوند و در صورتی که بررسی های علمی در راستای تأیید این فرضیات بودند، آنها را به عنوان نظریه ( یعنی موضوعی که بررسی های کنونی علمی نشان  می دهد احتمالا حقیقت دارد) مطرح می کنیم.

باید توجه کرد که نتایج بررسی های علمی را هم باید از راه های مورد اطمینان و سختگیرانه منتشر کرد؛ وگرنه نتایج آزمایش هایی که مثل افسانه های عامیانه دهن به دهن نقل شود، ارزش و اعتباری ندارد.


مهم ترین راه مورد اطمینان هم انتشار مقالات علمی در نشریات تخصصی؛ آن هم با داوری های سختگیرانه برای پرهیز از انتشار ادعاهای بررسی نشده یا نتایج همراه با بی دقتی است. در مرحله بعد اخبار علمی(که توسط روزنامه نگاران حرفه ای علم تهیه می شود) که مستقیما با ارجاع به مقالات تخصصی دانشمندان منتشر می شوند می تواند راهی برای انتشار نسبتا خالی از   اشکال این نتایج برای اغلب مردمی باشد که وقت و حوصله مطالعه مقالات فنی را ندارند.

درباره رابطه میان قارچ و رعد و برق هم خوشبختانه این بررسی صورت گرفته و نشان داده بارندگی شدید و رعد و برق باعث رویش هاگ های قارچ هایی می شود که منتظر چنین فرصتی بودند.         پتانسیل الکتریکی فوق العاده زیادی که بر اثر رعد و برق برای مدت کوتاهی در خاک ایجاد می شود

( چیزی حدود 100-50 هزار ولت طی مدت ده میلیونیم ثانیه) می تواند تا 80 درصد باعث         افزایش تعداد قارچ های رشد کرده شود. دلیل این واکنش قارچ ها به رعد و برق مشخص نیست؛

اما یک فرضیه در این باره مطرح شده که می گوید این افزایش رشد، یک واکنش به خطر است تا در برابر  قارچ هایی که ممکن است بر اثر رعد و برق سوخته باشند، قارچ های جدید بیشتری رشد کنند.

به علاوه رعد و برق باعث تبدیل نیتروژن جو(که برای ساخت پروتئین ضروری است ولی امکان جذب آن برای اغلب جانداران وجود ندارد) به مولکول های قابل جذب توسط قارچ ها می شود.  




موضوع مطلب : قارچ, رشد گیاه, گیاهان

پنج شنبه 92 بهمن 24 :: 1:57 عصر

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 17
  • بازدید دیروز: 25
  • کل بازدیدها: 269885
امکانات جانبی



به سایت ما خوش آمدید
نام و نام خانوادگی      
آدرس ایمیل      
کلیه حقوق این وبلاگ برای مجله اینترنتی محفوظ است